За фирмата

<< Назад

Фирмата е създадена 1930 г. като фабрика „Братя Димови“ от баща ми Боньо Димов със седалище град Търговище. Едно от направленията в нейната дейност е изработка на мелнични консумативи предимно четки за планзихтери, за тарари, валове във валц машините и др. По – късно усвоява и други дейности като изработва детайли от каучук, пластмаси, текстил, стъкло, пексиглас и др.

Днес фирма „Нимрод КЛА-МИ“ прие новото си име „МЕЛНИЧНИ КОНСУМАТИВИ“ ЕООД и е под ръководството на сина д-р Стефан Димов като е запазила старото производство на всички съществуващи в България и съседните страни на нея четки, меки връзки, филтри, стъклени цилиндри, маншони и др. и е доразвила дейността си като произвежда и най – съвременните четки за планзихтери и гриз машини както и голямо разнообразие от почистващи елементи – рамки за планзихтери, телени мрежи за тях и също така различни по големина елеваторни кофички – метални и пластмасови. Изработваме и някои лицензни стоки за Турция, Русия и Чехия.
Всичко каквото ви интересува е отразено на нашата интернет страница .

Нашата фирма е насочила своята външно търговска дейност в страни като Турция, Чехия , Гърция , Словакия, Македония и Сърбия.
Предстои да предложим нашето производство на Украйнския и Молдовския пазар.

Освен производството на мелнични консумативи фирмата ни предлага и внос на мелнични машини и оборудване от Чехия и Полша.